Så minskades spädbarnsdödligheten i USA

mjölk

Forskningen visar samtidigt på att den förväntade livslängden har ökat med hela 16 år.

Färre barn dör av sjukdomar relaterade till olika infektioner. Samtidigt visar statistik från början av 1900-talet att då var det mycket ovanligt att barn dog av det som idag är betydligt vanligare nämligen Cancer, njursjukdomar, att de föds med väldigt låg vikt osv.

Vad har då amerikanska regeringar gjort genom årtiondena för att minska barnadödligheten?

Det som skett är att de kommit att städa upp vattendrag och även göra mjölken säkrare. Bland annat har lagstiftningar drivits igenom som gör det obligatoriskt för bönder, distributörer och privata aktörer att förändra sitt beteende och agera så man inte orsakar skador på bland annat vattnet. Dessutom började man med att pastörisera mjölken under 1900-talet.

Sedan början av 1920-talet så erbjuds det i alla större städer att kunna köpa mjölk som är säker och därmed har barnadödligheten minskat dramatiskt (Hacker & Pierson.2016:49-50).

Advertisements

Tags: , ,

2 Responses to “Så minskades spädbarnsdödligheten i USA”

  1. Alexandria Beitz Says:

    Pretty! This was an incredibly wonderful post. Thanks for supplying this information.|

  2. Erich Darter Says:

    you are in point of fact a good webmaster. The website loading pace is incredible. It seems that you’re doing any unique trick. Moreover, The contents are masterwork. you have performed a wonderful job in this subject!|

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: