Kritiken mot den svenska invandrings- och flyktingpolitiken

Jag fortsätter att läsa det intressanta kapitel som Statsvetaren Claes Ryn, som är verksam vid Catholic University of America. Detta är en del av den nya boken “HAVERIET – Den humanitära stormaktens fall”.

Han är inte rädd för att säga som det här och går bland annat in på flykting- och invandringspolitiken och varför den misslyckats i Sverige.

Claes beskriver bland annat hur stora grupper av invandrare lever helt åtskilda från resten av samhället i sina egna enklaver. Där råder en isolering i relation till resten av samhället och närområdet och där de valt att hävda sin kulturelle egenart och att särarter växt fram som inte hänger ihop med gamla svenska begrepp om rätt och fel.

Dessutom påpekar han att det i ett flertal av dessa områden är som så att utryckningspersonal är rädda för att åka in här utan polisbeskydd på grund av att de då riskerar att bli överfallna.

Han nämner dessutom att allmänheten inte får korrekt information om hur det står till med fängelsepopulationen, det vill säga att en oproportionerligt stor del består av just invandrare som begår och har begått mycket allvarliga brott. Att så är fallet beror på att de som har makten, men även media väljer att dölja detta för allmänheten (Ryn.2016:25).

invandring flyktingar

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: