Presidenten har inte diktatoriska befogenheter

Som alla säkert läst under dagen så visar det sig nu att rättvisan hunnit i kapp president Trump. Först var det ju som så att han utfärdade en Executive Order inom området immigration som medförde att under de kommande tre månaderna så får inte muslimer från sju olika länder i Mellan Östern komma in i USA och för flyktingar från Syrien år det ett totalstopp på obestämd tid.

Det här har nu medfört massvis av protester då även personer från dessa länder med Green Card inte får återvända till USA om de lämnar landet för att besöka familj eller släktingar i hemlandet. En del personer har redan deporterats från USA, vilket skapat massprotester på flera olika flygplatser runt om i USA.

Dock är det nu som så att presidenten inte står ovanför lagen eller konstitutionen. En federal domare i New York har fått igenom en så kallad “stay” som medför att denna Executive Order nu upphävs, vilket innebär att personer med Green Card och andra med giltiga resehandlingar / visum till USA inte kan deporteras utan ska släppas in i landet.

befogenheter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: