USA på väg utför

I den nya boken America at War with Itself som skrivits av Henry A. Giroux så lyfts det fram på ett tydligt sätt att läskunnigheten är det dåligt ställt med numera i USA. Samtidigt ser vi hur stora privatägda kanaler inte längre försöker göra sitt yttersta för att hålla makten ansvariga för sina handlingar. Istället ligger fokus på att fungera som en 2:a klassens underhållning och där de trumpetar ut hur viktigt det är med konsumtion, girighet och amerikansk exceptionalism.

Något annat som har pågått under en längre tid är att böcker som inte är fiction och som  inte håller sig till storfinansens intressen, eller håller sig till den liberala eller den konservativa diskursen har kommit att plockas bort och gömmas undan på något offentligt bibliotek.

Fram har istället vuxit en form av skapat ignorans samtidigt som media gör sitt bästa för att plantera vad som visar sig vara falska eller påhittade nyheter eller i värsta fall rena giftet hos människor som inte förstår bättre.

Samtidigt ökar penalismen i skolorna och det är något som utbildningssystemet står bakom och elever kan bli utsatta för bestraffning i form av handklovar för minsta lilla förseelse, och allt handlar om att lära ut hur prov går till istället för att lära ut kritiskt tänkande (Giroux.2016:22-23).

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: