Arbetskraftsmigration

Migration integration

Med tanke på att många försöker skrämmas och svartmåla vad gäller invandring / flyktingar, så låt mig komma med lite fakta.

För 50 år sedan så stod migrationen för ungefär 3% av den globala befolkningen och år 2012 så stod den fortfarande för ungefär 3% av den globala befolkningen.

Under perioden 2005 till 2010 så var migrationen från U-länderna till de mer utvecklade I-länderna 16.4 miljoner människor. Under perioden 2010 – 2015 så har antalet migranter kommit att minska med ungefär 5 miljoner människor.

Vilka länder har då vunnit mest på migrationen? Det visar sig att under perioden 2011-2015 så är de stora vinnarna bland I-länderna Australien, Kanada, USA och Tyskland.

I Kanada så har befolkningen ökat med 3,3% och i Australien med 4,3% sedan år 2011. I Australien så står migrationen för hela 2/3 av landets befolkningstillväxt. De flesta migranterna som kommer till Australien kommer i första hand från Indien och Kina.

Bland de växande länderna, däribland Turkiet, Malaysia och Sydafrika så har även de blivit länder som migranter söker sig till för att jobba. Under perioden 2011-2015 så stod inkommande migration i Turkiet för 2,5%, Malaysia 1,5% och Sydafrika 1,1%. (Sharma.2016:44-48).

 

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: