Platons teori kring anonymitet blev tyvärr verklighet

MIkael 300 X 300
Tänk att för 2500 år sedan teoretiserade filosofen Platon om att göra fel utan att någon ser vem man är. Detta har blivit verklighet med framväxten av Internet och sociala medier.
 
Bakom anonymiteten kan människor gömma sig och ingen vet vem de är när de uppför sig illa, hotfullt eller helt oärligt. Det tydligaste exemplet på detta är de så kallade nättrollen som ofta publicerar meningslösa kommentarer på sociala medier eller som svar på artiklar som publicerats online.
 
Dessa attacker kan kan automatiseras och genomföras i hundratal eller tusentals gånger samtidigt.
 
Om någon vill göra intrång i en annan persons liv så är det relativt enkelt genom att hacka deras Apple konto där många tror att det är säkert att spara sina fotografier.
 
Om de vill stjäla pengar så behöver de inte gå till banken längre utan kan lura människor via Internet. Vill du dessutom förstöra någons goda anseende så kan du rätt så enkelt göra det direkt över Internet.
 
De kan dessutom ställa till stora problem för dig genom att kapa de terminaler som finns för konto- och visakort i våra affärer. På det sättet kan de komma åt stora summor pengar och plundra personers konton (Lucas.2015:14-15). 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: