Det visionära ledarskapet

Mikael

En visionär ledare finns på plats för att stödja sina anställda, och för att tillåta dem att blomstra. Den här typen av ledare ser storheten och potentialen i sina medarbetare, samtidigt som de har förmågan att förlåta och tillåta misstag så länge som individen lär sig något av sina misstag.

Visionära ledare har förändrat miljön och plockat bort rädslan. De fokuserar istället på en vision om storhet inte bara hos företaget utan hos varje enskild anställd. Samtidigt har de förmågan att göra det möjligt för de anställda att bli mer engagerade. En visionär ledare ser också värdet som företaget tillför marknaden, och de letar alltid efter förbättringar som kan föra företaget framåt.

Dessa visionära ledare har förmågan att förmedla sin vision både internt på företaget och ut till marknaden. De är aldrig rädda för att synas inför allmänheten och har ofta tendensen att vara karismatiska individer, som får andra att vilja följa dem. Något annat som kännetecknar de visionära ledarna, och det är att de ser många av de lärdomar som kommer ifrån tidigare misstag, och hur detta kan användas för att stärka organisationen. Som ett direkt resultat av det här så kan de måla upp en vision inför framtiden, och få andra att tro på att det verkligen är möjligt (Volo & Volo.2013:157-161).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: