Folk flyttar allt oftare i Kanada på grund av karriären

Mikael

Läser om hur vanligt det är att människor flyttar i Kanada. I genomsnitt så flyttar man vart 4:e år, och det bara på grund av jobb eller karriär.

Det här beror på att folk i Kanada i princip förväntas inneha många olika jobb eller karriärer under sin livstid, samtidigt som de därför förväntas ha olika livspartners däribland många olika sambos under sin livstid.

Det beskrivs av forskarna som att “Many people find themselves in a stage of permanent dislocation, their feet never quite touching solid ground”.

Enligt Data som finns tillgängligt från Statistics Canada så har de med en masters examen bättre förutsättningar vad gäller jobb än vad som är fallet med de som har en bachelors degree, och de med en bachelors degree har bättre möjligheter till bättre betalt jobb än de som bara har en gymnasieutbildning.

Tittar vi på lönenivåer, så visar det sig att de med en masters degree tjänar 21000 dollar mer än de som bara har en gymnasieutbildning. De som däremot har en bachelors degree tjänar i genomsnitt 17000 dollar mer än de som bara har en gymnasieutbildning (Taras.2015:68-69).

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: