Så blir du en stjärna på Twitter chat

Guy Kawasaki och Peg FItzpatrick har skrivit boken The Art of Social Media – Power TIps for Power Users. I denna bok har de ett litet men mycket viktigt kapitel om hur du blir en stjärna på Twitter chat.

Så, för att göra det enkelt från början så handlar Twitter chat om att live event där människor inkluderar en hashtat # och sedan ett ord. Detta för att identifiera vad diskussionen handlar om. Så, den som börjar diskussionen ställer frågan och lägger in hashtag, och den som svarar skriver sedan svaret och använder samma hashtag som frågeställaren. Det går också bra att i efterhand söka fram diskussionen genom att använda den hashtag som berör ämnet, och kan då också lägga in svar, kommentarer och re-tweets.

Den stora utmaningen med Twitter är att användarna måste tänka och skriva snabbt samtidigt. För att klara av det här så finns det riktigt bra verktyg, nämligen Tchat och Twubs. Genom att använda något av dessa verktyg så underlättar man för sig själv då verktyget automatiskt för in rätt hashtag.

För att göra diskussionen relevant så är det helt centralt att komma på en unik hashtag som också är enkel att komma ihåg. Något som rekommenderas av författarna är att använda det som kallas för evergreen hashtag eftersom det ökar medvetenheten kring varumärket.

Innan du startar en Twitter chat så rekommenderas det alltid att du förbereder dina gäster. Detta behövs för att annars finns det viss risk att en Twitter chat blir till ett stort kaos. Därför fungerar det utmärkt att ha någon typ av skiss som grund för sin Twitter chat, och där bör då de frågor som du har för avsikt att ställa finnas med. Denna skiss kan dessutom skickas i förväg till deltagarna via e-post.

Precis som alltid annars på Twitter så är ens snabbhet helt central, för den som skriver långsamt kan snabbt få problem att hänga med. Det finns dessutom de som rekommenderar att anställa en person som skriver snabbt om man själv inte är så bra på det.

För att identifiera deltagare i din Twitter chat så är det viktigt att använda @Twitternamn. Då ser nämligen den individen konversationen direkt utan att det försvinner i flödet.

När er Twitter chat är avslutad så rekommenderas det varmt att du som har varit ansvar gör en sammanställning över de Tweets som förekommit, ta bort re-tweets och erbjud sedan sammanställningen till de inblandade (Kawasaki & FItzpatrick.2014:123-128).

profil 3

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: