Tips för att använda Google+ Hangouts on air

Guy Kawasaki och Peg Fitzpatrick skriver på ett bra och enkelt sätt hur du kan använda dig av Google+ Hangouts on air. Man kan nästan säga att Hangouts on air fungerar som din egen tv-kanal. Du sänder direkt via din Google+ sida och via Youtube.

Efter att sändning är slut så sparas sändningen automatiskt på din Youtube kanal. Du som har ett konto på Google+ kan i princip starta en Hangout on air oavsett vilket land du bor i, dock finns det undantag.

För att klargöra saker och ting, så är det viktigt att skilja mellan Hangout och Hangout on air. Den förstnämnda fungerar som en vanlig videochat där du kan socialisera med upp till tio olika personer, men den sparas INTE automatiskt till din Youtube kanal.

Behöver du då någon utrustning?. Det som rekommenderas av författarna är: (1) Webcam, (2) Mikrofon och hörlurar, (3) bra belysning, (4) och en bakgrund som inte påverkar sändningen och ljuset på något konstigt sätt. Något att tänka på innan man sänder ut är att ha en tydlig struktur som består av plan, script, och att du är organiserad. Något annat som gör din utsändning extra intressant och tilltalande är att du skapar en eventsida för din Hangout on air.

På denna sida bör du beskriva programmet, och erbjuda länkar med information om de som kommer att tala, och lite information om tidszoner om det är presentatörer från flera olika tidszoner inblandade. För att göra det hela ännu mer attraktivt så rekommenderas du skapa en relevant header för programmet på din eventsida eftersom det kommer att leda till ökad synlighet.

Precis som vanliga program så kan du också skapa en trailer där du berättar lite kort om programmet, för det kan väcka intresset hos fler att följa din sändning. När sändningen väl är igång så är det viktigt att det längst ner på den sista 3:e delen finns ditt namn och en hashtag som direkt kopplar till ditt webinar. Hur bjuder du då in talare?.

Det som rekommenderas är att du bjuder in talarna via e-post. I samband med att du bjuder in talare så är det på sin plats att bifoga en liten checklista till dem med ett antal frågor som kan påverka hur sändningen blir. Eftersom ljuset vid inspelningen är känsligt så är det också viktigt att de som talar har en klädsel som är lämplig, och då rekommenderar författarna att du använder enfärgad klädsel som är ljus. Men, det som är allra viktigast innan du börjar sända är att träna och åter träna så det hela flyter på ett bra sätt (Kawasaki & Fitzpatrick.2014:110-121).

profil 3

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: