SEO – Så håller du Google nöjda

Alex Chris har skrivit kapitlet Google SEO best practices – How to keep Google happy. I detta kapitel lyfter han fram ett antal punkter som användaren bör tänka på i samband med optimeringen av sina texter.

1. Texten ska vara originell och innehållet unikt

Om du vill få mycket trafik till din sida från Googles sökningar så är det superviktigt att texten håller hög kvalitet, är originell, och att det är unikt material som publiceras på din sida.

2. Innehållet ska väcka engagemang

För att väcka engagemang hos läsarna så måste den som skriver sticka ut, och det bästa sättet att göra detta på är genom läsarnas engagemang. Med läsarnas engagemang menas kommentarer, likes, G+s och Tweets.

3. Intresseväckande titlar och beskrivningar

Det finns lite generela regler att hålla sig till här, och det handlar om att en titel ska aldrig vara kortare än 70 tecken. En bra beskrivning av hög kvalitet ska aldrig vara kortare än 160 tecken. Titlar och beskrivningar ska vara unika för varje enskild sida på din webbsajt.  Du behöver inte använda nyckelord för dina titlar och beskrivningar. Om du i första hand är ute efter att få många lokala besökare så kan du optimera titlar och beskrivningar för lokala sökmotoroptimeringar.

4. Visa prov på din expertis

Om du är expert inom något specifikt område eller ämne så är det jätteviktigt att det syns tydligt på din webbsajt. Ett sätt är att använda sig av trovärdiga källor. Om din professionella bakgrund och erfarenhet gör dig till en expert inom något mycket begränsat ämne så är det viktigt att detta också framgår tydligt utifrån dina texter.

5. Se till att du når 100% på on-page SEO

On page SEO är en term som beskriver allt som behöver göras på en webbsajt, så att det optimeras för just detta hos Google.

6. Bryt aldrig mot Google webmaster guidelines

Google försöker ofta ge viss feedback till den som är webmaster när deras guidelines har brutits mot. Så, det går att vidta åtgärder för att korrigera det här. Men, allra bäst är att aldrig sätta sig i den situationen att man  bryter mot dessa regler.

7. Håll hela tiden din webbsajt uppdaterad

Som alla vet idag så älskar Google färskt innehåll och att webbsajter är helt uppdaterade. Ge därför aldrig Google någon anledning att göra skillnad mellan din webbsajter och det som publiceras hos konkurrenter. Det här gör du bäst genom att ofta publicera uppdaterat och unikt material av hög kvalitet.

8. Strunta i att bygga länkar

Att bygga länkar är numera inte aktuellt hos många företag ute i näringslivet.  Att det blivit så här beror på att Google numera inte använder länkar som en faktor vid rankning av din webbsajt.

9. Gör PR via sociala medier

Trots att Google inte säger det öppet att de använder sociala medier som en påverkansfaktor vid ranking av din webbsajt, så är det ändå bäst att göra viss reklam för sin webbsajt i sociala medier och olika nätverk.

10. Var synkad med de senaste trenderna

Ett av de bästa sätten att dra nytta av Google SEO, är att hålla sig synkad och uppdaterad om den senaste utvecklingen.

(Chris.2014:113-120).

profil 3

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: