SEO MISSTAG ATT UNDVIKA NÄR DU SKAPAR EN WORDPRESS SAJT

Camille McClane delar med sig av några mycket användbara tips på misstag som du måste undvika när du skapar en wordpress sajt.

1. Glöm inte bort att optimera din blogtitel

Allt handlar om att skapa ett innehåll med nyckelord som uppfyller följande två krav: (a) låg konkurrens, och (b) många sökningar per månad. Genom att använda dig av Google Keyword Planner så kan du hitta nyckelord som har många sökningar, men där det är färre sajter som är rankade.

2. Kom ihåg att kategorisera innehållet korrekt

Det är jätteviktigt att  använda sig av tags i sina blogposts, dock kan det vara lite trixigt men du lär dig det snabbt.

3. Google Authorship bör användas

Google Authorship är ett enkelt verktyg som låter dig länka allt ditt innehåll som du har skapat till din Google Plus profil. Genom att bland annat alltid ha bilden tillsammans med din text och att det syns i samband med olika sökningar så ökar antalet klick, vilket bidrar till att du får mer trafik till din sajt.

4. Bifoga alltid en sitemap till Google

Ett vanligt misstag som många gör när de skapar en ny hemsida, är att de glömmer bort att bifoga en sitemap till Google. En sitemap är jätteviktig eftersom den gör det enklare för sökmotorerna att bland annat indexera dina sidor (McClane.2014:67-69).

profil 3

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: