SEO – Optimeringstips från Victoria Edwards

Victoria Edwards har skrivit intressanta och mycket relevanta optimeringstips, och nämner vad du bör respektive inte bör göra. Till en början nämner hon att grundläggande sökmotoroptimering är helt fundamentalt. Detta därför att det positionerar din webbsajt så den hittas enkelt när någon Googlar för att köpa en viss produkt eller tjänst.

Vad är då syftet med SEO enligt Victoria Edwards?. Syftet är att skapa en fantastisk användarerfarenhet, och att kommunicera dina intentioner till sökmotorerna, så att de kan rekommendera just din webbsajt för relevanta sökningar. Nästa fråga som hon ställer är: Vad är det sökmotorerna letar efter?. Det som styr allt är sidans relevans.

Hur bestäms då vad som är relevant?. Det handlar om innehållet på sajten, hur effektiv din sajt är, sajtens trovärdighet och slutligen användarens erfarenhet. För att det här ska fungera så är det viktigt att du känner din affärsmodell innantill. Frågor som du bör ställa dig då är: (1) Vad definierar konvertering för dig?, (2) försöker du imponera eller säljer du det som folk klickar på?, (3) vad är dina mål, och (4) känner du till dina tillgångar och vilket ansvar du har?.

Victoria Edwards lyfter också fram att det är superviktigt att optimera för flera olika mediakanaler samtidigt, tex Facebook, Twitter, LinkedIn, Email, radio och tv. Lika viktigt är det att i samband med optimeringen av din sajt vara konsekvent med domännamnen. Slutligen är det viktigt med dina metadata. Fokus här bör vara på din metadescription som ska vara unik och tala för en mycket specifik sida. Det är inte lika vanligt med Meta keywords längre, då många sökmotorer ignorerar dessa. Men, om du fortfarande använder dem så se till att de är tydliga och fokuserar på en specifik sida och att de är formaterade på ett korrekt sätt (Edwards.2014:60-66).

profil 3

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: