Trakasserier mot media i San Diego

Det är intressant att vi ofta talar så varmt om att värna yttrandefriheten och det fria ordet. Vi kritiserar gärna andra länder, men tittar sällan kritiskt på det som sker här i västvärlden.

Därför borde fler ta del av de trakasserier som polis och säkerhetsmyndigheter riktar mot delar av media i San Diego. Fallet JC Playford är något av en följetång. Han har till och med tydliga credentials som utfärdats av San Diego Police Department. Där framgår tydligt “media” och att de åtnjuter ett särskilt skydd.

Men, titt som tätt när han är ute på uppdrag så blir han och hans kollegor trakasserade av polis och säkerhetsmyndigheter. Det kan räcka med att de åker på en offentlig väg så blir de stoppade, trakasserade och hotade. Det finns hur mycket videobevis som helst och varken polis eller säkerhetsmyndigheterna kan lagstiftningen eller har kännedom om vad det faktiskt står i konstitutionen och vad högsta domstolen har sagt om det här.

Här kommer några exempel för att visa på hur dumt det hela kan gå till:

Det är skrattretande att de har så dåliga kunskaper om lagstiftningen och konstitutionen, och då i första hand första tillägget till konstitutionen som reglerar yttrandefriheten, dit fotografering hör. När det till och med finns domslut från USA:s högsta domstol som klart och tydligt säger att så här får det inte gå till och att media ska lämnas i fred och kunna utföra sitt arbete. Att lokala polis och säkerhetsmyndigheter inte verkar bry sig om detta visar på att det finns ett mycket allvarligt problem.

profil 3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: