Video som effektivt presentationsmedel i sociala medier

Video blir ett allt viktigare presentationsmedel i de sociala medierna. Dr James McQuivey som jobbar på Forrester Research visar på att en video är värd 1,8 miljoner ord. En video kan leverera samma mängd information som tre sidor av text, eller 3600 websajter. Det skulle ta varje person ungefär 150 dagar av skrivande för att nå samma effekt som en 1 minut lång video.

Människor dras till videoklipp på grund av fyra olika orsaker, nämligen: Vi ser personens ansikte som ett medel för att samla in information och som vi litar på. Rösten tillåter oss att överföra information til ett meningsfullt innehåll.

Video är effektivt för att genomföra din kommunikationsstrategi. Företagen kan nå ut till de som verkligen kan påverka, bygga din trovärdighet, kanske lyfta fram ett varumärke, förbättra sökmotoroptimeringen. Men, ännu viktigare är att det kan skapa lojala följare och personer som blir ambassadörer för ditt varumärke.

Att producera videos av hög kvalitet

Youtube, Vine och Instagram är videodelningssajter. Vad bör du därför tänka på i samband med att du använder video som presentationsmedel:

1. Lär känna din publik och din plattform

2. Syfte – förstå vad som är syftet med din video

3. Stil och ton – stilen i din video är viktig för att nå din publik. Ton, dialog, produktionskvalitet, och videokvalitet kommer att påverka hur du framstår inför andra människor.

4. Skriv en script som grund för din video

5. Vinklingar – hur videon är gjord kommer direkt att påverka hur innehållet slår igenom och når fram.

6. Bilder, ljud och ljus är jätteviktigt. Grafik, musik och olika images är centralt för att lyckas med din videopresentation.

7. Redigering och slutprodukt är centralt

8. Dela – när videon väl är producerad så är det viktigt att världen ser företagets video, och därför är det viktigt att den publiceras på Youtube, Vine, och Instagram (Luttrell.2015:141-146).

profil 3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: