Nytänkande istället för politiska låsningar

Det är hög tid för nytänkande i Sverige istället för att fastna i traditionellt blocktänkande. Ingenting är omöjligt utan det handlar om att våga gå utanför komfortzonen, och lägga sin prestige åt sidan.

Finns inget som säger att det måste vara rött mot blått, och att allting annat är omöjligt och en utopi. Väldigt mycket handlar om inställning och vilja. Att kunna se på saker och ting utifrån ett annat perspektiv än sitt eget perspektiv. Därför behöver vi nya politiker som besitter förmågan att tänka och agera på ett nytt sätt, och som inte har blivit indoktrinerade inom den blåa eller röda rörelsen.

Vi behöver vuxna och ansvarsfulla människor som sätter sig ner vid bordet och försöker sitt allra bästa för att sy ihop långsiktigt hållbara lösningar inom flera av de stora områdena som berör vårt samhälle. Jag kan till och med tänka mig att vi bjuder in de partier som inte sitter i riksdagen, men som brukar allvar tex Enhet och det nya partiet Socialliberalerna.

Sverige är för litet för att domineras av ideologiska konflikter varenda dag, och som ställer människor mot varandra helt i onödan. Att våga kompromissa, och att därmed ge något för att få något tillbaka är ett steg som många politiker och politiska partier borde våga ta.

På kommunal nivå så fungerar ofta samarbete över parti- och blockgränser, men sedan när det handlar om central nivå, det vill säga riksdagen ja då är vi tillbaka i det gamla låsningarna och dogmerna som skapar och vidhåller låsningar istället för att öppna dörrar till nya lösningar.

Vi har så mycket som behöver förbättras, bland annat problemet med den stora bostadsbristen, och förstås arbetslösheten. Sedan står Sverige precis som resten av världen inför stora utmaningar, och då talar jag förstås om miljö och klimatpolitik.

Det råder nog en ganska stor enighet om att vi i Sverige behöver ställa om från fossila bränslen till mer av förnybar energi.

profil 3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: