Att mötas och vilja lära känna varandra – det är vägen till förändring!

I dessa tider då vi ofta hör ordet “rädsla” så gäller det att tänka och agera på ett logiskt sätt. Det gäller att inte agera förhastat, och att våga gå ut i verkligheten och möta personer som man annars inte skulle möta.

Tänk så här: Nu ska jag gå ut och träffa människor som jag aldrig träffat förut, det här ska bli jättespännande!.

Går du in i en ny situation med en open mind och ser möjligheter istället för stängda dörrar, och samtidigt vågar lägga dina egna fördomar åt sidan så är mycket vunnet. Du kan ju faktiskt träffa fantastiska människor som kan bli dina samarbetspartners, eller kanske till och med vänner för livet.

Det finns helt enkelt så mycket kloka och inspirerande människor där ute i verkligheten. Det handlar bara om att själv våga ta första steget. Själv tycker jag om att vara med på olika event och träffa nya människor från olika branscher och delar av samhället. För mig spelar det inte någon roll vad det står i individens pass, såleds är etnicitet, nationalitet, kulturell eller religiös bakgrund ointressant. Det som är viktigast för mig är vem du är som människa.

Jag ser stora möjligheter i varje enskild individ, och det gäller även för personer som är arbetslösa eller sjukskrivna. Det handlar om att inte döma, utan att se hela människan för vem han/hon är och vad han/hon kan tillföra verksamheten.

För att rekrytering som verktyg ska fungera mer effektivt, så måste vi komma bort från bristfokus och se hela människan. VI måste våga inse att arbetslöshet kostar samhället enorma summor pengar helt i onödan. Många av de som är arbetslösa idag är väldigt välutbildade, och däribland hittar vi många unga och lite äldre akademiker. Men, det finns även andra individer med hela andra bakgrunder, som tillför många olika erfarenheter som vi behöver.

Så, det gäller att matcha ihop rätt personer – och här är personliga möten ett viktigt första steg för att “bryta” osynliga murar mellan människor. Det gäller att få människor att inse att deras rädslor gentemot bland annat arbetslösa är obefogade. För, de är precis som du och jag.

IMG_1140

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: