Småföretagen skapar framtidens jobb

När vi tittar närmare på utvecklingen i Sverige, så är det tydligt att 4/5 nya jobb skapas av småföretag. Därför behövs det entreprenörer och innovatörer som kan tänka och agera utanför boxen. Därför behöver vi bra villkor som gör att småföretag kan utvecklas och växa i Sverige. Vi behöver därför ett skattesystem som inte lägger nya bördor på småföretagen.

Samtidigt behöver vi förändra utbildningssystemet och andra delar av Sverige för att få fram nya produkter och tjänster. Småföretag och entreprenörer är därför det som vi bör satsa på. Entreprenörer som kan tänka och agera innovativt och som är bättre på att anpassa sig till snabba förändringar i sin omvärld.

För, tyvärr är det som så att många stora organisationer och byråkratier har svårt att hänga med och anpassa sig till de extremt snabba förändringar som sker. VI lever inte längre i avskilda nationalstater med tydliga gränser. Idag lever vi i en global värld där pengar flyter snabbt över gränser, och där pengar kan flyttas på ett par sekunder med ett par knapptryck på datorn.

Dessutom konkurrerar svenska företag på en global marknad, och därmed behöver de också kunna nå ut på ett säljande sätt till potentiella kunder runt om i världen. Så, då är det naturligt att företagen får hjälp att uppgradera personalens språkkunskaper. Tidigare var det bara engelska som gällde, nu talar vi istället om framtidens tillväxtmarknader däribland Kina, Brasilien och Indien.

För att klara framtidens välfärd så måste Sverige därför ställa om och satsa på framtidens jobb, som skapas inom småföretag och som är kunskapsintensiva.

Förmiddag ute på landsbygden

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: