Varken höger eller vänster – rösta socialliberalt

Imorgon går svenska folket till val. Det är en demokratisk rättighet för varje röstberättigad person att säga sitt om hur han/hon vill att Sverige skall styras under de kommande fyra åren.

I Sverige har vi haft både socialistiska och borgerliga regeringar genom åren. Men, vi ser att det pågår en förändring i hur människor tänker och resonerar runt politik.

Två tydliga tecken ser jag, dels framväxten av partiet Enhet, men ännu tydligare är att människor längtar efter en tydlig socialliberal politik. Detta märks då alltfler har hittat till den socialliberala rörelsen som finns bland annat i de sociala medierna. Det finns till och med ett tydligt socialliberalt parti som ställer upp i valet, nämligen socialliberalerna.

Jag tror denna förändring beror på att folk har tröttnat på klassisk blockpolitik, och det politiska käbbel som alltid finns mellan blocken. Sedan tror jag pajkastningen och det negativa kampanjandet har medfört att folket har tröttnat på det här tramset. Sedan ser människor att den politiska eliten lever under helt andra villkor än resten av befolkningen. De har blivit ekonomiskt fartblinda och förstår inte hur arbetslösa, långtidsarbetslösa, sjuka och andra utsatta människor har det i sin vardag.

Socialliberalerna bygger sin politik utifrån människan och miljön. Således finns där också en tydlig grön profil som tilltalar människor mycket. Vi tror på en socialt ansvarsfull politik som inte är socialism utan som bygger på en balans mellan individen och kollektivet.

Här kan du ta del av vad Socialliberalerna står för: http://www.socialliberalerna.eu/

Riktigt fin sommarkväll

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: