FRAMGÅNG KRÄVER EN BALANS MELLAN ONLINE OCH OFFLINE

FÖR OCH NACKDELAR MED SOCIALA MEDIER

Nästa varje dag möts vi av olika budskap i de sociala medierna. Visst, sociala medier har snabbat upp saker och ting, bland annat möjligheterna att kontakta människor som sitter långt bort ifrån en. En annan stor fördel är att nya kontakter kan leda till nya och framgångsrika samarbeten. Har du en webbsajt så kan många snabbt hitta den, och det görs bäst genom att sökmotoroptimera din webbsajt.

Men, det gäller att inte lägga alla ägg i samma korg. Det gäller dels att välja vilken plattform ditt företag eller din verksamhet är aktiv på. Eller i vissa fall välja fler plattformar beroende på vilken publik det är som ni riktar in er på.

SOCIALA MEDIER SOM EN DEL AV DET DIGITALA ARBETSLIVET

Vi går alltmer mot ett digitalt arbetsliv, vilket på sätt och vis är väldigt bra. Vi blir inte beroende av att alla sitter och jobbar på samma fysiska eller geografiska plats. Här fyller de sociala medierna en roll då vi kan kommunicera med varandra direkt oavsett var vi sitter och jobbar. Det som vi får hålla koll på är tidsskillnader beroende på var i världen våra samarbetspartners sitter och jobbar. En som skriver och forskar mycket kring det digitala arbetslivet är Cathrin Frisemo. Hon har nyligen skrivit och gett ut boken WIFL – Din guide till det digitala arbetslivet 2.0.

DE SOCIALA MEDIERNAS BAKSIDA

Sedan finns det så klart en baksida med sociala medier. Det jag talar om handlar om hat, hot, trakasserier och övriga kränkningar. Tyvärr har det här blivit ett mycket stort problem. Därför gäller det att hela tiden uppdatera och justera sina säkerhetsinställningar. Lika viktigt är att välja vem som ser vad av allt det som du publicerar i de sociala medierna. Oavsett om du använder Facebook, Google+ eller Twitter så finns det möjlighet att blocka personer som ställer till stora problem för dig. På så sätt så kommer de inte åt dig och dina vänner. Dessutom finns det möjligheter att anmäla profiler som hotar och trakasserar andra användare.

DITT PERSONLIGA VARUMÄRKE

Så, för att utveckla ditt varumärke och skapa nya kontakter så är det viktigt att också synas offline. Det har vi lyckats med riktigt bra här i Malmö. Här har Nina Jansdotter och hennes team etablerat det här med After Work, men även FB-mingel.

På det här sättet träffas människor ute i verkligheten och du får ett ansikte till den som du kanske bara mött i de sociala medierna tidigare. Ett mänskligt ansikte betyder otroligt mycket i dagens samhälle för att bygga relationer och etablera ett förtroende.

ATT VARA UTE OCH TRÄFFA ANDRA MÄNNISKOR

Därför är det viktigt att vara ute och träffa andra människor, personer som sedan kan hjälpa dig framåt och sprida ditt goda rykte så fler vill anlita dig inför framtida jobb eller projekt.

Balansen mellan offline och online är något du får jobba på i samband med att du utvecklar ditt personliga varumärke eller ditt företags varumärke. Online kan du göra det med hjälp av en blogg, eller en egen webbsajt. Sidor som hela tiden underhålls och uppdateras med relevant information.

Offline är det mest effektivt att vara ute på olika event och träffa olika människor som du annars inte skulle möta i din vardag. Det kan vara event för småföretagare, eller något politiskt event. Allt beroende på vad det är som du jobbar med. Att bygga och etablera ett förtroende är otroligt viktigt idag, eftersom nya jobb och uppdrag helt förmedlas via nätverk och kontakter.

Därför är det viktigt att du gör ett gott intryck och att du visar för andra människor att du är att lita på. Tillit är något som du hela tiden måste visa, därför att utan tillit så riskerar du snabbt att förstöra för dig själv. Saknas tilliten så skadar det dessutom ditt varumärke. För, rykten sprids snabbt på nätet och det är svårt att få stopp på ryktesspridning.

SAMMANFATTNING

Tänk på att det du gör online måste matcha det som du gör offline. För, det är jätteviktigt att inte ge motstridiga budskap. Varumärket måste hänga ihop både online och offline. Lika viktigt är det att vara försiktig online, då det tyvärr förekommer falska profiler som har som sitt huvudsakliga syfte att skada andra individer. Det du kan göra för att skydda dig är att hålla koll på dina säkerhetsinställningar, och att du blockar och anmäler profiler som hotar, hatar eller trakasserar andra användare.
IMG_0430

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: