SAMHÄLLET STÅR INTE STILLA – UTVECKLINGEN GÅR RASANDE SNABBT

Niklas Ekdal lyfter fram något mycket viktigt i den rykande färska boken “Position Sverige – Om Innovation, Hållbarhet och Arbetsmarknad”. De han påpekar mycket noga är att både skolan och föräldrarna måste våga bejaka den alltmer gränsöverskridande IT-utvecklingen och de klassiska skolämnena.

Detta behövs för att föräldrar ska bli bättre på att förbereda sina barn för den arbetsmarknad som kommer att vara verklighet år 2020. Dessutom ser vi en tendens är lek, sociala medier och ekonomins tillväxt börjar glida samman och att gränserna mellan dem suddas ut.

Dessutom sker en snabb teknisk och teknologisk utveckling som gör att vi måste våga tänka nytt då industrijobb och tjänstejobb inte ser ut som vi alltid har trott. Vad gäller arbetsmarknaden så lyfter författaren fram att vi inte längre kan se framför oss livslånga och fasta anställningar som en grundbult för att bestämma människovärdet, och att det heller inte är en inträdesbiljett till våra trygghetssystem eller vår bostadsmarknad (Ekdal.2014:82).

Underbar sommarkväll på landet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: