En kort handbok för nybörjare på Twitter

Introduktion

Twitter är en så kallad mikroblogg, vilket betyder att utrymmet är begränsat. Du kan skriva sammanlagt 140 tecken. Men, du kan även bifoga ett foto. Ett meddelande på Twitter kallas för ett Tweet.

Att komma igång med Twitter

Det första steget du behöver ta är att surfa in på http://www.twitter.com. Där kan du sedan registrera ditt konto genom att ange ditt namn, din epost adress, och ett lösenord som är svårt att knäcka.

Ditt användarnamn, som också kallas för ett Twitterhandle kan vara hela ditt namn eller en förkortning.

Att hitta följare

Nästa steg som rekommenderas är att hitta följare. Det fungerar som så att du går till sökrutan längst upp till höger. Där skriver du in namnet på personen, eller organisationen som du vill följa. När du hittat rätt så klickar du på profilen. När profilen öppnas så finns det en liten ruta där det står “follow”, och när du klickar på den så ändras det till “following”.

Att anpassa inställningar

För att komma åt inställningar så måste du gå till kugghjulet uppe till höger. När du klickar på kugghjulet så hittar du “settings” och där kan du sedan komma åt användarnamn, språk, tidszon, och vilket land du befinner dig i. På vänsterkanten så hittar du ett antal olika rubriker, nämligen Account, Password, Mobile, Email, Web notification, Profile, Design, Apps och Widgets.

Under account settings så kan du dessutom anpassa design och välja ett tema som passar just dig.

Hur twittrar man?

Direkt under din profilbild så hittar du en ruta där det står “Compose new tweet” där skriver du ditt Tweet, och sedan klickar du på den lilla blå rutan där det står “tweet”.

Förutom att Twittra så kan du också skicka så kallade direktmeddelanden, och det gör du genom att gå till den lilla symbolen till höger med brevet.

Lägga till fotografier på Twitter

För att få med ett fotografi till ditt Tweet så skriver du först ditt Tweet, och sedan går du till kamerasymbolen som finns under ditt Tweet. Då kan du lägga till det foto som du vill ha. Dock kan du bara bifoga ett foto till varje Tweet.

Hashtags på Twitter

Hashtag är ett relativt nytt fenomen, och det innebär att du skriver ett ord och sedan tecknet #. På det här sättet så kopplas det du skrivit ihop med andra saker inom samma ämne.

Twitter på mobilen

För att du skall kunna twittra från mobilen så måste du först gå till dina kontoinställningar. Där klickar du på “mobile”. Sedan väljer du land (Sverige) och anger ditt mobilnummer. Då får du en kod som används för att verifiera att allt är rätt. Denna kod behöver du sedan skicka som vanlig text till Twitter. Varje gång du sedan vill twittra från mobilen så svarar du till samma nummer som skickade dig verifieringskoden.

IMG_1098

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: