OLIKA TYPER AV CYBERATTACKER

Det finns enligt Peter W. Singer och Allan Friedman tre olika typer av Cyberattacker, nämligen: (1) availability attacks, (2) Confidentiality attacks, och(3) Integrity attacks.

Availability attacks är den typen av attacker där någon eller några försöker förhindra andra att få tillgång till ett nätverk genom att överbelasta det nätverket så det inte klarar av fler besök. Detta känner vi till som Denial of service attacks. Det kan handla om allt ifrån att få nätverket att gå ner helt och hållet, eller att förstöra det genom fysiska eller virtuella processer.

Confidentiality attacks i sin tur handlar om att bereda sig själv tillgång till datornätverk med syftet att bland annat övervaka det som pågår där. Men, det kan också handla om att olovligen ge sig själv tillgång till uppgifter eller information, däribland användarnas uppgifter.

Integritets attacker däremot handlar om att bryta sig in i system med målet att förändra istället för att bara ge sig själv tillgång till information. Det som sker är att de bland annat manipulerar information/data i den virtuella världen och i olika system som människor är beroende av (Singer & Friedman.2014:70-71)

Riktigt fin sommarkväll

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: