VAD ÄR CYBERATTACKER?

I den nya boken Cybersecurity and Cyberwar – What everyone needs to know som är skriven av Peter W. Singer och Allan Friedman så tar författarna upp problematiken kring cybersäkerhet ur olika perspektiv.

En cyberattack brukar beskrivas som allt ifrån en protest online till att stjäla Internethemligheter, för att kunna genomföra olika typer av cybersabotage, men även direkta krigshandlingar.

För att förtydliga vad som avses så tillsatta den amerikanska regeringen ett nationellt forskningsråd för att genomföra en studie av cyberattacker som inträffat under år 2009.

Skillnaden mellan cyberattacker och vanliga attacker är att cyberattacker använder digitala metoder som styrs med hjälp av datorer för att nå sina mål. Vanliga attacker däremot använder sig ofta av bomber, knivar, pistoler, automatvapen, missiler osv.

Den definition av “cyberattacker” som de enades om efter det här är:

deliberate actions to alter, disrupt, deceive, degrade, or destroy computer systems or networks or the information and/or programs resident in or transmiting these systems or networks” (Singer & Friedman.2014:67-68).

IMG_0393

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: