Så dåligt är bilens säkerhetssystem – fallet BMW

Författarna och forskarna Peter W. Singer och Allan Friedman, som båda är verksamma vid The Brookings Institution har skrivit boken “Cybersecurity and Cyberwar – What everyone needs to know“.

I denna bok tar de bland annat upp hur dåligt säkerhetssystemet är på nya BMW bilar. År 2011 så härjades London av en ovantligt stor och plötslig våg av bilstölder. Det som var speciellt var att alla bilarna var nya och av samma märke, nämligen BMW.

De lyckades bryta sig in i och själa bilar som har marknadens mest avancerade säkerhetssystem och detta helt utan att bilens larm aktiverades.

När polisen beslutade sig för att titta närmare på det här genom att använda sig av dolda kameror som fångade tjuvarna på bild, så visade sig att att tjuvarna vände säkerhetssystem mot bilen. De använde radiofrekvenser och “jammers” för att störa ut signalen från bilens elektroniska nyckel.

Så, när ägaren låser sin bil och tror att den är låst när han/hon går därifrån, så visar det sig istället att bilen förblir olåst. Sedan kopplar tjuvarna in sig på bildens OBD-II connector, och använder det för att komma över nyckelns fob digital ID.

På det här sättet kunde tjuvarna sedan programmera om en blank elektronisk nyckel för att stämma överens med bilens ID. Efter det var det bara för tjuvarna att köra iväg med bilen. Enligt polisens undersökningar visar de sig att det har bara tar några minuter.

Det här säkerhetsproblemet medförde att polisen i London gick runt och lämnade papperslappar med information om problemet på alla BMW bilar som stod parkerade i centrala London där de varnar ägarna för säkerhetsproblemet (Singer & Friedman.2014:39-40).

IMG_0657

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: