Informationsåldern

Trots allt hopp och alla löften som lyfts fram i samband med informationsåldern så finns det också en gnagande oro hos en del människor kopplad till cyberspace. En surveyundersökning där de undersökte vart världen är påväg i framtiden och som publicerades i Foreign Policy Magazine så beskrevs cyberspace som det snabbast växande hotet. Samtidigt publicerade Boston Globe en artikel där de påpekade att framtiden är redan här, och att det faktiskt pågår vad de beskriver som “cyber world war” vilket riskerar att sluta i ett “digital trench warfare”.

Det här har medfört att det skett en snabb tillväxt inom IT-säkerhetsbranschen med många olika bolag, men att det samtidigt växt fram ett antal olika myndigheter däribland Department of Homeland Securityś National Cyber Security Division. Inom militären har det skapats något som kallas för US Cyber Command, och i Kina har det skapats något som benämns “Information Security Base” som är helt nya militära enheter som har ansvar för att vinna eventuella cyberkrig (Singer & Friedman.2014:3).

En annan utveckling som har kunnat konstateras är att väldigt få äldre som är över 50 år hag genomgått någon form av träning i att använda datorer. Bland den ledande eliten i USA som nu är i åldern 60-70 år blev bekanta med datorer och IT först sent i sin yrkeskarriär. Många har fortfarande en mycket begränsad erfarenhet av att använda datorer (Singer & Friedman.2014:5).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: