Omvärldsbevakning och analys för en global värld!

Det är helt uppenbart att alla företag, men även offentliga verksamhet behöver bli bättre på både omvärldsbevakning och analys. Detta därför att i en global värld där förändringar sker i mycket snabb takt så gäller det att företagen har , en handlingsberedskap på plats för att undvika obehagliga överraskningar.

Att konstant bevaka och analysera vad ens konkurrenter gör är extra viktigt i en global värld där det kan vara många tidszoner mellan de olika aktörerna. Dessutom har verkligheten förändrats då människor idag med hjälp av några snabba knapptryck kan göra affärer och flytta pengar över hela världen på några sekunder.

Lika viktigt är det att bevaka vad olika facktidskrifter och elektroniska publikationer tar upp angående eventuella företagsaffärer.

De sociala medierna spelar en allt större roll här, och därför är det bra att ha koll på vad som skrivs på Twitter, men även hålla ett öga på Google+ där det finns flera olika viktiga grupper att halla under uppsikt. Ett exempel är gruppen eLearning Industry. Där publiceras nämligen information om den senaste utvecklingen inom eLearning. Den här formen av lärande blir allt viktigare i dagens föränderliga värld. Speciellt som att utbildning och kurser erbjuds direkt över nätet, vilket är bra som kompetensutveckling för att behålla sitt jobb. Det kan också vara bra för personer som är arbetssökande och som kanske inte har råd att resa långa sträckor för att sitta skolbänken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: