Tips om hur ni kan sänka företagets IT-kostnader

När den teknologiska utvecklingen snurrar på i snabb takt och att vi blir alltmer beroende av datorer och IT-infrastruktur i vår vardag så är det dags att se över företagens IT-kostnader.

Tittar vi på hur det ser ut så har vi ju tyvärr vad som kan liknas vid ett monopol för operativsystem och mjukvara. Det jag talar om är givetvis jätten Microsoft som dominerar i princip överallt. Det här leder till att IT-kostnaderna hamnar på en rätt hög nivå. Licenserna är nämligen ganska så kostsamma och det finns en annan väg att gå.

Genom att företagen går över till att använda Linux system så får de både stabilare och säkrare IT-system, och ett system som inte kostar en massa pengar. Detta därför att avtalet mellan distributörerna av Linux och dess grundare Linus Torvalds reglerar tydligt att de inte får ta betalt för produkten utan bara för eventuella handböcker som de skickar med.

Dessutom går det att sätta upp så att det är lika användarvänligt som Windows. Linux Ubuntu går att installera på i princip alla arbetsplatser även om det idag bara finns en leverantör av Linux datorer med förinstallerad Linux Ubuntu.

Linux är stabilare och säkrare eftersom det inte är utsatt för samma säkerhetsrisker som Windows. Det jag talar om är att de flesta virus och andra former av attacker tex trojaner är skapade för just Windows. Det biter inte på Linux system.
Dessutom finns det alternativ till Microsoft Office, nämligen LibreOffice som är helt gratis och innehåller samma saker om MS Office. Skillnaden är den att du inte behöver betala någon dyr licens.

Vad gäller att ansluta externa enheter via USB så är det lika lätt som i Windows. Det går väldigt enkelt att göra för den som är systemadministratör.

Du kan använda Internet också utan problem, och både Youtube,Wordpress, Google+, Facebook, Blogger, men även andra socialaplattformar fungerar utmärkt under Linux. Både Mozilla Firefox och Google Chrome fungerar utmärkt och stabilt under Ubuntu Linux.

Eftersom fotografering och hantering av digitala bilder blir allt vanligare, så kan jag berätta att det finns fotohanteringsprogram med i Linux Ubuntu. Så, du kan lätt öppna och redigera dina fotografier som du sparat på datorn eller som du hämtar från någon extern enhet som du har anslutit via USB.

Så av ekonomiska skäl så finns det ingen anledning att hålla fast vid monopolet Microsoft och Windows.

Malmö 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: