Fördelarna med att studera via nätet

Den 30 januari 2013, så var det en intressant artikel i tidningen Huffington Post skriven av Tom Snyder. Där tar han upp fördelarna med att kunna studera via nätet och där nämner han att individer numera tvingas balansera eller välja mellan jobb och familj. Därför har så kallade online classees blivit ett allt viktigare alternativ. Detta därför att då kan varje enskild individ välja att studera när det passar honom eller henne. Dessutom visar det sig att universiteten och de olika college som finns inte klarar av att tillmötesgå de som vill studera på campus. Detta leder till att efterfrågan på online learning ökar. Något annat som Tom Snyder tar upp är att livslångt lärande är något som måste ingå i var och ens karriärplanering. Att kunna ta olika online classes förbättrar möjligheterna för den enskilda arbetstagaren att fortsätta vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Var och en måste själv avgöra om online learning passar just dem, för det visar sig att denna metod för studier inte passar alla. Många gör det misstaget att de tror att online learning är enklare och mindre krävande än traditionellt lärande i klassrummet. Det är mycket vanligt i samband med online learning att instruktören lägger ut mer material som skall läsas, än vad som är fallet i traditionella klassrum, och detta för att upprätthålla studenternas engagemang.

Motivation är en av de viktigaste bitarna för att online learning skall bli framgångsrikt för den enskilda studenten, och för möjligheterna att nå fram till ansvarig instruktör, och andra studenter.

De program som används för att integrera sociala medier gör det möjligt att skapa online gemenskaper som har direkt med kursen att göra, men det går också att använda sig av bloggar, podcasts, webcasts, online chat, och olika typer av diskussionsforum.

Tom Snyder lyfter också fram att online learning har stor potential att revolutionera den högre utbildningen, då studenter kommer att kunna studera i sitt eget tempo, och att kravet på att hitta parkeringsplats uppe på campus därmed kan elimineras. Det i sin tur är bra för miljön. Traditionella universitet och colleges har den nackdelen att de inte klarar av att bygga nya fastigheter som behövs för att kunna erbjuda de som behöver olika akademiska kurser. Dessutom visar det sig att en stor fördel med online learning via tex ett community college är att det ofta är billigare än traditionella universitet och college.

Därför är det ett bra finansiellt alternativ för studenter att ta olika kurser online vid ett community college och att sedan överföra dessa poäng till en institution som erbjuder fyra åriga utbildningar, vilket görs vid de flesta universitet.

Även företagen är vinnare på online learning, då redan anställda kan få nödvändig ”training” inför framtiden. Därmed erbjuds olika karriärvägar för de som redan är anställda och som behöver lära sig nya färdigheter för att vara konkurrenskraftiga även i framtiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: