Att tänka nytt kring arbete och livsmiljö

Som alla säkert lagt märke till så har både Sverige och världen förändrats. Berlinmuren revs ner i slutet av 1980-talet, och kommunismen i Östblocket kollapsade.

Det i sig medförde en stor förändring av världskartan, då nya stater uppstod i det forna Östblocket som självständiga stater. Tex de Baltiska staterna som gick med i Europeiska Unionen.

Men, den allra största förändringen som skett genom åren är de teknologiska förändringarna och utvecklingen av internet och bredbandstjänster.

Nu kan människor ganska enkelt skapa sig en hemsida för att utifrån den sedan bygga sig ett företag och ett varumärke. Du kan också marknadsföra dig själv och ditt företag via de sociala medierna, som når ut till väldigt många människor. Kommungränser och landsgränser osv blir allt mindre relevanta i dagens globaliserade värld.

När vi nu ser att bredband även byggs ut på landsbygden så kommer det medföra stora fördelar, tex att människor kan bo kvar på landsbygden där de har sitt sociala nätverk och där familjen mår bra. Alla behöver inte in till storstäderna för att trängas i den gigantiska bostadsbristen.

Med snabbt bredband via fiberkabel så kan du nå hela världen med ditt budskap och din marknadsföring. Du kan starta ett litet företag via nätet och skapa en professionell marknadsföring av företaget via hemsida och som sagt var via de sociala medierna.

Genom att etablera ditt kontor på hemmaplan så minskar också utsläppen från onödiga resor, vilket är mycket bra för miljön som redan är väldigt utsatt.

Dessutom är det ofta billigare att bo på landsbygden där priserna är betydligt lägre än i storstäderna. Sedan finns där ofta små byskolor som ger barnen och föräldrarna en trygghet som inte finns i storstäderna.

Så, det gäller att se och nyttja de möjligheter som finns med nya teknologier. För, kan vi minska det onödiga resandet så minskar trängseln på våra vägar och i kollektivtrafiken. Då minskar vi också ned onödig ”dötid” som går åt att åka fram och tillbaka.

Genom mobiltelefoni så har du hela tiden tillgång till världen runt omkring, då många mobiltelefoner har möjlighet till uppkoppling mot Internet även när du är utomhus. På så vis är du som företagare hela tiden kontaktbar när kunder eller klienter behöver det.

Kan familjen dessutom stanna kvar i en miljö där de bott kanske i generationer och där vuxna och barn känner sig trygga så är det mycket värt.

Det går helt enkelt utmärkt att etablera och utveckla småföretag på andra ställen än i storstäderna.

Genom att bo på landsbygden så kan du också köpa närodlat/närproducerat från de lokala och regionala gårdarna och på så vis hjälpa till att bevara matproduktion i Sverige. Genom att köpa det som finns nära så undviker du också att bidra till att djur transporteras på ett ovärdigt sätt över världen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: