Tre kategorier av mindset!

I den nya boken I Love America – So why dońt you! Så föreslår Mubarak Chouhdry att mindsets kan delas upp i tre kategorier och att det kan tillämpas generellt på världens olika länder.

Tre olika kategorier han föreslår är:

1) The Exceptional Mindset (EM)

2) The Normal Mindset (NM)

3) The Violent Mindset (VM)

Nästa steg som författaren tar är att sortera in världens olika länder under dessa kategorier och då föreslår han följande:

1. Amerikaner, Britter, Tyskar, Fransmän, Brasilianare, Japaner, Indier, Kineser och Koreaner. Detta därför att dessa länder har lag & ordning, starka ekonomier, bra utbildningssystem med fokus på vetenskap, teknologi och konst, och dessa länder åtnjuter också en större kritisk massa.

2. Pakistanier, Mexikaner, Nigerianer, Jordanier, Egyptier, Ecuadorianer och Mongoler. Detta därför att deras medborgare producerar få varor, har färre ekonomiska möjligheter, stora brister vad gäller lag & ordning, föråldrade doktriner, och ett utbildningssystem byggt på fördomar (bias).

3. Ett våldsamt mindset som förstör liv och egendom, och som skapar kaos, dödande sker i guds namn och helt utan någon rationell agenda. Fokus ligger på livet efter döden istället för livet så som det är här och nu. Till denna grupp för han Talibanerna, Al Qaida, Maffian, Gangsters, Mördare, och övriga terroristgrupper (Chouhdry.2013:41-42).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: