Ett förslag: En expertgrupp om nätets och de sociala mediernas baksida

Hej,

Jag har nu gått och funderat en långt tid på vad som skulle behöva göras med tanke på de problem som faktiskt finns på nätet och i de sociala medierna.

En sak som skulle behöva göras är att etablera en “expertgrupp” bestående av personer från olika delar av samhället som kan och jobbar med de problem som finns på nätet och i de sociala medierna.

De skulle kunna fungera som ett organ som regeringen och riksdagspartierna kan konsultera och få råd av, för att sedan kunna förändra lagstiftningen så den bättre hänger med i de snabba teknologiska förändringar som faktiskt sker.

Det kan vara jurister, experter på sociala medier, psykologer, beteendevetare osv.

För, enligt mig så behövs det ett expertorgan som kan hjälpa regeringen och även riksdagen framåt med dessa frågor. För, vi kan inte blunda för nätets baksida längre.

Hoten, trakasserierna, mobbningen och andra kränkningar på nätet måste få ett slut.

Utomlands så tas det här problemet på ett mycket större allvar än i Sverige, så vi kan lära oss mycket av hur man jobbar med detta i andra länder.  Själv är jag administratör för Nätombudsmannen och där delar vi med oss av kunskaper från andra länder, men även lagstiftning från andra länder som berör internet och de sociala medierna. Där kan man hitta råd och vägledning angående det gigantiska problemet “näthat/nätmobbning”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: