Nätet som arbetsplats

Hej, jag har under en längre tid följt hur personer använder nätet som arbetsplats. Så, jag drar slutsatsen att det är mycket möjligt att använda nätet som sin arbetsplats. Då blir man inte platsberoende på samma sätt som med fysiska arbetsplatser. Digitala affärsmodeller utvecklas hela tiden och en person som vi kan lära oss mycket av inom det här området är Anna Åberg. Anna och hennes jobb kan du läsa mer om på http://www.annaaberg.se

En annan person jag följt under en tid och som jobbar som global digital nomad är Camilla Lebert Hirvi. Hon har utvecklat något som heter Peelitoff.net

På denna sajt så berättar Camilla hur man blir en digital nomal och skapar sig ett exceptionellt liv.

Jag tror mycket på detta sätt att jobba, speciellt som att alltfler arbetsgivare drar ner och inte har så stort behov av personal. Nätet är ju globalt och då kan du ju bo och arbeta där du själv trivs allra bäst. Det betyder också att du inte blir beroende av landsgränser på samma sätt, allt du behöver är ju en bra dator med internetuppkoppling.

Sedan måste du givetvis ha en hållbar affärsidé och en affärsmodell som attraherar spännande kunder från runt om i världen.

Tänk dig själv att inte behöva sitta på något tråkigt kontor utan sitta och jobba i en inspirerande miljö som du själv väljer, tex vid beachen i Södra California, eller på någon riktigt vacker plats i den grekiska övärlden, eller var du nu hittar ditt paradis.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: