Mitt drömjobb är…….

Hej,

Jag har kommit fram till att mitt drömjobb är att jobba med vägledning/rådgivning angående juridik kopplat till internet och sociala medier.

För, det här området utvecklas i snabb takt och det är inte något vi talar om särskilt mycket i Sverige. Däremot publiceras jättemycket inom det här området internationellt.

Men, ju mer vi använder oss av sociala medier så kommer vi att behöva ha kunskaper om juridiken på internet och i de sociala medierna.

Därför gör jag bedömningen att varje kommun kommer att behöva en eller två personer som jobbar med vägledning/rådgivning angående juridiken på internet och i de sociala medierna.

Det är inte så enkelt som att bara slå upp i en svensk lagbok vad som gäller. Detta därför att internet är globalt och de sociala medierna lyder ofta under amerikansk lagstiftning då de har sitt säte i USA.

Då behöver man kunna läsa sig till vad som gäller även när det publiceras på engelska, och kunna hitta de rättsfall som avgörs. För, det blir alltfler fall som går till domstol och där flera olika länders jurisdiktioner berörs. Därför behöver man ha koll på fler lagstiftningar än bara den svenska lagstiftningen.

Själv läser jag det som publiceras och detta därför att jag brinner för den här området av juridiken. Det gäller att nyttja allt tid man får för att läsa sig in på nytt material för utvecklingen går otroligt fort.

Detta märks då vi i Sverige nyligen har haft två fall som avgjorts i svenska domstolar och som berör just sociala medier. Det ena fallet handlade om en 16-åring som publicerade ett hotfullt inlägg på Facebook, och det andra handlade om förtal som skedde via Instagram och som nyligen avgjordes av en domstol i Göteborg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: