Att vilja och våga förstå!.

Hej, jag kom just på något som känns relevant att ta upp. Det handlar om vår vilja att förstå men även att våga förstå andra människor.

Ta det här med hur vi tolkar andra användares budskap i de sociala medierna. Om något publiceras och vi inte kan identifieras med det därför att vår verklighet säger oss något helt annat då kan det lätt leda till att ingen kommunikation uppstår.

Men, sedan handlar det ju också om tonen i vårt budskap, för vi läser in väldigt mycket i tonen, dvs om man uppfattas som positiv eller negativ.

Detta leder mig in på den centrala frågan, nämligen: Hur skall eller kan man tolka en annan människas skrivna budskap?

Kan det kanske vara så att våra egna erfarenheter styr oss när vi väljer att reagera på något som någon annan har skrivit?. Dvs, om vår verklighetsuppfattning skiljer sig mycket åt kommer vi då att reagera positivt eller negativt på personens budskap.

Här tänker jag tex på om en person skriver om vad han/hon går igenom eller har gått igenom och om vi då väljer att uppfatta det som gnäll eller bitterhet. Eller hur reagerar vi på sådana här typer av berättelser från verkliga livet?

Detta leder mig in på nästa fråga, nämligen: Bör man överhuvudtaget nämna något som kan uppfattas som privat i de sociala medierna?. För, det kan ju vara så att personen ifråga inte har människor omkring sig som de kan tala om saken med. Då kan det ju vara så att de finner ett behov av att skriva av sig för att inte gå och älta saken i sin ensamhet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: