Problematiken på nätet – något jag vill jobba med!.

Hej,

Under senare tid så har det visat sig att det finns en baksida med Internet och de sociala medierna. Det jag talar om är att ett nytt forum har växt fram där hat, hot, trakasserier, mobbning och andra kränkningar har blivit vardag.

Att samarbeta med andra för att försöka hitta lösningar på dessa problem är något jag skulle kunna tänka mig att jobba med som ett riktigt jobb. Här finns det utrymme för flera olika aktörer och kompetenser då det handlar om allt ifrån attityder och värderingar som formas hemma och i skolan, till de juridiska problem som finns vad gäller hur man straffar de som trakasserar, mobbar, förtalar, och på andra sätt kränker andra användare. Det bästa vore om man kunde jobba förebyggande så att det aldrig går så långt att det behöver bli föremål för rättslig behandling.

En fråga som behöver studeras mer ingående är:   “varför enskilda människor spårar ur och blir hatiska och ibland hotar andra användare?“. Så, för att kunna jobba framgångsrikt med de problem som finns på nätet så behöver vi samarbeta över olika disciplin och ämnesområden. Här ryms nämligen juridik, beteendevetenskap, psykologi, rättssociologi osv.
Med vänlig hälsningMikael DrakenbergE-post / E-mail: mdrakenberg@aol.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: