Att vilja mycket!

Hej vänner och kära läsare!.

Denna gång tänkte jag skriva om något helt annat, nämligen det här med att Vilja väldigt mycket ….men inte få ut något av slitet!.

Det jag tänkte med det här var att jämföra arbetssökande med att spela i en 4:e eller 5:e kedja i ett Ishockeylag. För, det finns mycket de har gemensamt, nämligen den här attityden med att jobba hårt men inte få ut något av sitt slit. Många gånger leder det till att man överarbetar det hela och det skapar ofta mycket frustration för individen. Det är inte ovanligt att sådana personer “kör fast” i den miljö de befinner sig i och tillslut inser att det bästa är att flytta för att försöka få en omstart i en ny miljö, kanske till och med i ett nytt land eller på en ny kontinent.

Men, den stora skillnaden mellan arbetssökande och hockeyspelare, är ju att de arbetssökande är “arbetslös” dvs saknar arbetsgivare, medan en hockeyspelare ofta är anställd av en klubb och har ett kontrakt. Dvs, en hockeyspelare har någon som de kan prata med och försöka hitta en hållbar lösning tillsammans med. En arbetssökande har “ingen” att prata med för att försöka hitta en fungerande lösning utan är ofta helt ensamma och de har ofta både arbetsmarknaden och i värsta fall hela sitt land emot sig på grund av det etablerade hatet och de etablade fördomarna mot “ofrivilligt” arbetslösa.

För, som Sverige ser ut och fungerar idag så är Arbetsförmedlingen inte någon den arbetslösa kan samarbeta med utan Arbetsförmedlingen är “motpart”, dvs de har “inget” som helst intresse av att hjälpa den enskilda individen. Däremot har de intresse av att stjälpa den enskilda individen och förstöra hans / hennes liv för gott.

Därför behövs det helt andra lösningar, där arbetssökande precis som hockeyspelare kan ha någon som “företräder” deras intressen. Dvs, det behövs en motsvarighet till det vi kallar för “spelaragent” inom professionell hockey och basket. För, i dagens komplicerade värld så behöver man ofta ha någon som hjälper till och som kan sköta kontakterna, och som kan förhandla med potentiella arbetsgivare. För, den enskilda individen har ofta inte tid eller pengar för att sköta något sådant. Dessutom har individen inte den “makt” som tex en “agent” har som ofta har en stor firma…ofta advokatfirma i ryggen som är en maktfaktor.

För, det här med att vilja väldigt mycket men inte få ut något av sitt arbetssökande när man dag och och dag ut sitter helt ensam och i värsta fall är helt “utfryst” leder ofta till att man tillslut blir “utbränd” dvs man går in i väggen.

Dessutom blir man less när man kämpar som en galning men aldrig får ut något förutom negativt formulerade “nej tack svar” där det inte ens finns några förklaringar.  Det är helt naturligt att individen tröttnar om han/hon sliter som tusan men aldrig får något tillbaka för sitt slit. Man får inte ens ett “tack” eller någon “uppskattning” från något håll.

För, ingen skall behöva tolerera att bli hånad, bespottad , mobbad och trakasserad….vilket är något väldigt många arbetssökande idag tvingas utstå. Tänk dig själv att inte ha någon på din sida utan att konstant 24/7 ha allt och alla emot dig. Det sliter både ekonomiskt och psykiskt …vilket gör att hälsan tar ordentligt med stryk.

För, Sverige som land förlorar på att människor blir bemötta och behandlade som skit!.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: