Samhället och kroppsfixeringen/utseendefixeringen!

Hej vänner och kära läsare!.

Idag skriver jag om något helt annat än vad jag brukar skriva om.  Jag har nämligen tänkt mycket kring ett mycket stort problem i vårt samhälle nämligen “kroppsfixering/utseendefixering”.

Under mycket lång tid så har medierna i Sverige, och då särskilt kvällspress och sensationspress förmedlat ett fullständigt förvriden bild över hur människor skall vara och se ut.

Det jag tänker på är att tidningarna ofta sänder ut budskap till i första hand unga flickor och pojkar kring det här med människokroppen. Dvs, normen som de försöker sprida är att unga flickor skall vara “trådsmala/anorektiska” för att passa in normen. Detta är sjukt, därför att det leder till bantningshysteri och att både flickor och pojkar drabbas av anorexi och bulemi.

Skvallerpressen har på något “sjukt” sätt använt sig av Hollywood för att sätta exempel, vilket sänder helt fel signaler. Dvs, det här med att flickor/unga flickor skall vara trådsmala och ha ett perfekt leende för att “passa in”.

Den här uppfattningen att minsta lilla skavank eller avvikelse från normen om det “hyperperfekta” utseendet måste åtgärdas leder ju till helt konstiga saker, tex det här med bröstförstoringar, men även det här med att i princip de flesta unga flickor behöver ha tandställning för att få det perfekta leendet.

Vi har helt glömt det “inre”, och fastnat i en “utseendefixering” som är sjuklig och skadlig.

Med det “inre” menar jag att man har ett stort, varmt och kärleksfullt inre…tex ett stort och kärleksfullt hjärta , med förmågan att kunna älska en annan människa precis så som han/hon är.

Det här med att skapa sjukliga ideal, där bara de “hyperperfekta” passar in skapar en “utsortering” av fullt friska människor som betraktas som “odugliga”. Vi ser att detta leder till att alltfler blir “ensamma” mot sin egen vilja.

Tänk dig själv att hamna bland de som aldrig får uppleva att bli omtyckt eller älskad!.

Så, därför måste vi eftersträva ett mer hälsosamt ideal, där var och en duger precis så som han/hon är. Dvs, vi måste “sluta” döma människor bara baserat på utseende. Vi måste istället ha viljan att lära känna varandra som människor, och att lära känna varandras inre och se allt det fina som finns hos våra medmänniskor. Att som idag envisas med att sitta och leta fel hos andra människor leder bara till “ökade” motsättningar. Låt oss därför slå in på en ny väg framåt, där målet är ett varmare och kärleksfullare samhälle och en större gemenskap.

För alla människor förtjänar att få bli älskade, och ingen skall behöva uppleva ofrivillig ensamhet och att “ingen” älskar en.

Således säger jag som så att: Döm “inte” en annan människa bara baserat på hans/hennes yttre…..!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: