Röda flaggor som “hinder” på arbetsmarknaden!.

Hej vänner och kära läsare!

Det gäller att vara medveten om arbetsmarknadens funktionssätt, och hålla ögonen öppna för eventuella märkligheter som man kanske först inte förstår.

En sak som har kommit att dyka upp även i Sverige är det som kallas för Red flags. Detta beskrivs ingående i bland annat boken “Overcoming Barriers To Employment – 127 Great Tips for Putting Red Flags Behind You”. Bokens författare är Ron and Caryl Krannich.

Vad menar man då med Red Flags?. I boken så förklaras det kort och elegant som så att “Red flags are things that alert a future (or your present) employer to the potholes in your life. Your behavior in the job interview may raise a red flag or something you put on your resume, or information omitted on your resume may raise a red flag in the employer´s mind“. (Krannich.2006:5)

Exempel på vad som kan uppfattas som en “röd flagga” för potentiella arbetsgivare är vad som skrivs av och om enskilda personer på nätet. Detta blev synliggjort i våras då programmet “Du är googlad” visades på Sveriges Television. Det som står på nätet behöver inte ens vara sant, och därför är det viktigt att man har kontroll på vad som står om en på nätet och att man försöker få bort sådant som kan skada ens personliga varumärke.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: