Bo på landsbygden – det är riktig livskvalitet!

En riktigt god förmiddag alla vänner och kära läsare!.

Idag tänkte jag skriva om något annat som jag värnar om väldigt mycket , nämligen “livskvalitet”.

För mig och många andra innebär livet på landsbygden många möjligheter till riktigt bra livskvalitet. Här är livstempot lugnare, luften friskare och dessutom har människor en tendens att vara mer “jordnära” en i storstäderna. För, på landsbygden är människorna mer beroende av varandra då förhållanden ser lite annorlunda ut än i storstäderna och i våra tätorter.

Här ute hos mig är det så lugnt, tryggt och skönt. Här finns trevliga grannar och som sagt var mycket livskvalitet. Det är mer avstressat och mer jordnära. Här finns gårdar där bönderna brukar marken och där kor, hästar och får betar i hagarna. Så, här kan jag se hur svensk mat produceras och det med högsta kvalitet. Här ute på landsbygden hos mig finns tex små hästgårdar, men även lite större gårdar där bönderna bryr sig om både marken och att deras djur mår bra.

Alltfler vill nu flytta ut från städerna och storstäderna för att bosätta sig på landsbygden. Vi ser tex att flera unga flickor/kvinnor vill flytta ut från storstäderna då man på landsbygden har goda villkor för att driva hästföretag, och andra typer av småföretag tex när och lokalproducerat kött och andra saker.

Detta är något som Jordbruksverket undersökt och de kommer fram till att fler vill flytta ut till landsbygden för att få en bättre livskvalitet och slippa stressen i storstäderna.

http://www.jordbruksverket.se/formedier/nyheter/nyheter2011/landsbygdsungdomariharmonimedlivet.5.4b2051c513030542a9280009640.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: